dilluns, 5 de maig del 2014

Recordant ..... Paris I

Abans que res, dir-vos que aquesta entrada anirà acompanyada d'una altra, ja que aquest treball està compost de dos parts; l'embolcall de l'exterior i l'interior que és un àlbum.

Avui us presento l'embolcall. Es tracta d'una maleta, que simula una d'aquelles de cartró antigues, encara que adaptada en colors i formes, els nous temps. Per a mi ha estat tot un repte, encara que m'agrada molt el cartonatge, no trobava com fer-la. L'havia vist en el blog miscraplab de la Marta Juez i me n'havia enamorat. Tot just em vaig decidir a fer-la per aquest treball, em vaig posar a buscar cartró, difícil encara que no ho sembli, ja que es tracta d'unes mides considerables 28x23 cm., i havia de trobar un gramatge bastant consistent per tal del fet que no es doblegués ni quedés dèbil. Vaig fer servir un gramatge de 120 gr., encara que l'adient per aquestes mides hagués estat de 200 gr., perquè no tanca del tot bé i és per la falta de cos del cartró però de tot s'aprèn.


Els papers els vaig comprar a Raima, una de les meves botigues preferides de papers. Hi ha dos tipus de papers, tots fets a mà; els llisos (els de l'esquerra), amb textura com embellida i els de dibuixos (els dos de la dreta), com la cua de llargues plomes del paó reial, amb unes textures brillants i de diferents tons blaus i verds. La maleta anava adreçada el meu fill, d' aquí la tria de colors més adients al sexe masculí.


L'estructura de la maleta està muntada amb el cartó i enganxada amb cinta de pintor, per tal de lligar totes les parts. Després els papers estan encolats amb cola blanca i, a la part, interior remats amb feta de colors blau i verd. A l'interior he fet una butxaca per posar-hi tots els plànols i fulletons que anava agafant dels diferents llocs que va visitar.


L'exterior superior de la maleta va rematada amb una beta que representa una punta de color negre i la tanca és d'estoig (simulant els caragols amb brads de diferents tons blaus i verd, per fer més tot conjuntat). La nansa és de cinta de motxilla de color negra amb uns "remaches" (reblons) platejats.


A la part del llom, tenim dos brads a conjunt, per on hi passa un cordill de color verd que serveix per agafar l'àlbum al llom central de dins i així no es belluga i queda fixat a la maleta. Aquest cordill es pot treure i així podem mirar tranquil·lament l'àlbum,



Espero que en les properes maletes que faci, poder-vos fer un tutorial de la seva construcció. Són senzilles de fer però s'han de seguir els passos correctament si vols que et surti bé del tot, a la mínima que te'n saltes un el resultat ja no és el mateix.

Gràcies per la vostra visita.

2 comentaris :

  1. T'ha quedat preciós.
    Artista !!!
    Petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies floreta, ets un solet!!!!!,

      Si més no, em serveix per seguir intentant fer-ho millor!!!

      Elimina